Kindercoaching

Werkwijze

Momenteel bied ik Integratieve Coaching aan én werk ik voor de organisatie Fit-Kidz door KLUP-sessies aan te bieden. Meer over de KLUP-sessies vindt u hier.

Integratieve Kindercoaching

Integratieve KinderCoaching is er voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar die om de een of andere reden niet goed in hun vel zitten, zijn vastgelopen of hulp goed kunnen gebruiken. Dit kan zijn omdat ze iets naars hebben meegemaakt of ergens tegenaan lopen en ze zelf niet weten hoe hiermee om te gaan of de oplossing niet zien.

Integratieve KinderCoaching is een kortdurende (5-15 sessies) en oplossingsgerichte vorm van hulpverlening wat uitgaat van het zelfhelend vermogen en de kracht van het kind. Het is een vorm van coaching waarbij het kind de deskundige is, het kind staat centraal.

Bij Schoon Schip Integratieve KinderCoaching wordt er vanuit verschillende invalshoeken naar uw kind gekeken. Dit houdt in dat er gekeken wordt naar het kind in al zijn facetten; het denken, het gedrag, de gevoelens, de emoties, het fysieke en de spirituele beleving.

Het kind dat baat heeft bij deze vorm van coaching, krijgt bij mij liefdevolle ondersteuning bij het (her)ontdekken van hun talenten en mogelijkheden, zodat hij/zij deze in kan zetten in voor hem/haar moeilijke situaties. Dit doe ik met nieuwsgierigheid, warmte, gevoel, fantasie, creativiteit, humor, begrip en vakkennis. Het is mooi om te zien dat ieder kind anders is en op een eigen wijze grip krijgt op zijn of haar probleem en weer gelukkiger en sterker verder kan.

Een kind weet vaak zelf wat er aan de hand is, wat het nodig heeft en bewust of onbewust wat de oplossing is. Het coachen helpt uw kind nieuwe mogelijkheden te bedenken en passende oplossingen te zoeken voor zijn of haar probleem. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de eigen hulpbronnen van uw kind. Tijdens de sessies zullen we praten, maar ook spelen, gezelschapsspellen doen, knutselen, zwaardvechten, of rollenspellen uitvoeren; kortom net waar uw kind op dat moment behoefte aan heeft.

Voorbeelden waarvoor een kind wat extra ondersteuning kan gebruiken:

  • Veranderingen thuis, op school of in de omgeving (gezinsuitbreiding, verhuizing, nieuwe juf, verlies huisdier, enz)
  • Het kind is boos, verdrietig of snel gefrustreerd en u weet niet waarom
  • Het kind zit even niet lekker in zijn/haar vel
  • Heeft angsten of is angstig
  • Heeft moeite met in slaap vallen, doorslapen of wakker worden
  • Wordt gepest of pest
  • Vindt moeilijk aansluiting
  • Is eenzaam of vaak alleen

Proces

A short description of your company and the services you offer.

Techniek

A short description of your company and the services you offer.


Let’s build something together.


%d bloggers liken dit: